Document22

(Foto´s: Dirk Wouters)

Beste relatie,

 

In 2019 overspoelde STORMLoop gedurende twee weken Herentals met 70+ projecten over 50 locaties, met 300+ participanten en meer dan 2000 bezoekers activeerde STORMLoop het gros van de creatieve gemeenschap uit Herentals maar ook uit de omliggende regio. Voor onze 2e editie in mei 2022 zal dit niet anders zijn en zullen de participanten weer uitzwermen over alle uithoeken van de stad. We worden al enthousiast bij het idee!

De essentie van STORMLoop blijft behouden: een mix van een door de organisatie gecureerd hoofdparcours en een wolk van participanteninitiatieven, uitgewaaierd over heel de Herentalse stad. Een uniek concept in Vlaanderen en ver daar buiten.

Door de samenwerking met curator Tom Liekens, een selectie van Vlaamse topkunstwerken met impact op het brede publiek en een rits aan creatieve projecten rond ons hoofdthema WATER, zetten we een enorme stap en tillen we het hoodparcours van STORMLoop22 naar een hoger niveau.

Net zoals in 2019 zal elke creatieveling kunnen participeren en een eigen kunstproject delen met het publiek en dit op een zelf gezochte locatie in Herentals. SL22 zorgt met een laagdrempelig platform voor de omkadering en communicatie, zodat de kunstenaars zich kunnen concentreren op hun werk. En zo zal STORMLoop ook in 2022 door een organische mix van gevestigde waarden en amateur kunsten stimulerend en uitdagend werken.

We zullen in 2022 werken rond een centraal thema, nl WATER, Het hoofdparcours zal grotendeels langs de kleine Nete lopen en de watertoren wordt opengesteld als exporuimte, de vijvers van Sport Vlaanderen worden een openluchtpodium en we diepen dit thema ecologisch, historisch en wetenschapelijk verder uit in ons tijdelijk documetatiecentrum

Om het SL team van vrijwilligers hierin te laten slagen zijn uiteraard heel wat logistieke en financiële middelen nodig. We doen net als in 2019 een beroep op onze gulle sponsors, die in return op een aanzienlijke zichtbaarheid in ons project kunnen  rekenen.

Samen bereiken we meer,

 

Creatieve groet,

 

Het STORMLoop TEAM

STORMLoop 2019 / terugblik

impressie HOOFDLOCATIES


impressie PARTICIPANTEN


impressie DANS


 


impressie MUZIEK


(Foto´s: Dirk Wouters)