Domein Le Paige

11. DOMEIN LE PAIGE

Ignace CAMI - Spitsneus

Ignace CAMI - Archeologische scherven

Ignace CAMI - Archeologische spitsneuskruik

Ignace Cami maakt sculpturen, installaties en teksten die worden gevoed door zijn actualisatie van het verleden. Zo infuseert hij folkloristische symbolen, tradities en fragmenten van lokale geschiedenis met nieuwe narratieven.

Koeken, glazen geketend aan een keramieken ganzenkop, fragiele tollen, propjes beschreven papier of kleine zakjes honing, ze worden allemaal geinfuseerd met zijn tedere verhalen vol humor.

Zoro FEIGL - HYDRA

De installaties van Zoro Feigl (1983, Amsterdam) lijken te leven. Zijn materialen dansen en draaien. De vormen van Feigl veranderen voortdurend, soms langzaam, soms snel. Het werk wordt een vergrote microscoop: eencellige wezens, primitieve organismen kronkelen, kreunen en stuiptrekken. Zonder begin of einde lijken de objecten in zichzelf opgesloten te zitten. Als toeschouwer raak je verstrikt in hun bewegingen: ze omarmen en verwonderen je, maar jagen je soms ook angst aan.

Bart VAN DIJCK - Wat geef je aan het vuur?

De T-shirt van je ex, je puberdagboek of een tak van je rozenstruik? Neem afscheid van een voorwerp, in ruil krijg je een tekening van de vlammen. Bart Van Dijck werkt op het snijvlak tussen ritueel en beeldende kunst.

Het vuur brandt op zondag 22 mei van 12 tot 18 u. op de vijver van Le Paige. Breng enkel brandbare materialen mee.