Editie 2026

STORMLoop bekijkt het leven in 2026 door een kleurrijke lens. Een lens met vier kleuren: blauw, wit, goud en zwart. De kleuren zijn niet willekeurig gekozen. Ze speelden in de kunstgeschiedenis een belangrijke rol en gaven een diepere betekenis aan bepaalde kunstwerken.

– Blauw staat voor lucht, zee en oneindigheid

– Wit staat voor licht, puurheid en zuiverheid

– Goud staat voor zon, warmte en rijkdom.

– Zwart staat voor duisternis, nacht en anarchie. En voor STORMLoop …

We vragen aan participanten die willen deelnemen, om een van deze kleuren te kiezen als hoofdkleur. Dat geldt niet enkel voor beeldende kunstenaars, maar ook voor muzikanten, schrijvers en dansers.

Als ik één kleur kies, mag ik dan ook andere kleuren gebruiken?

Ja, dat mag. Geen enkel probleem zelf. De kleur die je kiest, is je thema, net zoals in 2022 water het thema was. Als je als thema ‘Blauw’ kiest, dan kies je voor lucht, zee, oneindigheid, … Kies je voor het thema ‘Wit’, dan werk je rond licht, puurheid en zuiverheid. Kies je voor het thema ‘Goud’, dan laat je je inspireren door de zon, warmte en rijkdom. Ga je voor ‘Zwart’, dan kies je voor duisternis, nacht en anarchie.

Kan ik al inschrijven?

Neen, op dit moment nog niet. Omdat de Lakenhal nog niet klaar is in 2025, hebben we samen met de stad Herentals besloten om STORMLoop een jaar uit te stellen naar 2026. De Lakenhal, samen met de Fraikinbeelden (Wit!), is dan een van onze hoofdlocaties. Ondertussen werken we in de luwte verder aan de voorbereiding van de nieuwe editie.

Gebeurt er iets in 2025 rond STORMLoop?

Dat ei zijn we nog aan het uitbroeden.