A Little More Lomo!

Wie het fenomeen ‘Instathals’ gevolgd heeft, weet dat Herentals enkele steengoede fotografen in huis heeft. Tom Van Sande was een nieuwe ontdekking voor mij.

De Kempen is voor Tom absoluut een inspiratiebron, gezien de meeste beelden echt niet ver van thuis worden genomen. Hij zoekt doelbewust naar het vertalen van een atmosfeer en zet in meesterlijk gekozen momentopnames de kempische charme in de verf, als tegengewicht van al wat in megapixel en in megaconsumptie aan het vervagen is.

Zijn straatfotografie is een vertaling van het oude filmrolletje en beelden worden genomen met een onzichtbare, voor de echte fotografen, brakke camera. De Lomo LCA. De typische imperfecte analoge stijl typeert Tom zijn karakter in een meer exceptionele fotografie.

Tom heeft zijn camera altijd en overal op zak, beelden maken is een onderdeel van zijn dag. Het beeld is pas compleet op het moment dat het digitaal verwerkt is. Het maken is veel belangrijker en intensiever dan de PR die er rond zou moeten hangen.

Na een lange zoektocht heeft Tom eindelijk een digitaal toestel gevonden dat hetzelfde functioneert als mijn LOMO LCA. Een digitaal toestel bestaat waar je net als bij de Lomo de afstand tot je onderwerp snel zelf inschat en gewoon ‘de klik’ mee kan hebben. Er mee leren werken wordt nieuwe uitdaging van deze zomer.

De beelden van Tom zijn te bewonderen in Rij62, zijn werk is voorzien van een QR-tag die iets meer vertelt over de foto waar ze bij hangen. Op Instagram is zijn werk nog veel breder te ontdekken en ook alle geafficheerde beelden zijn te koop na contactopname in allerhande te overleggen media voor thuisinrichting.

https://eskodisk.wixsite.com/eskodisk

Instagram: @eskodisk

Participant 43, Coffee Bar Rij 62, Bovenrij 62