Ronny Eelen Flows

Participant 52, Moktamee

Ronny Eelen is een meester houtdraaier, hij exposeert met zijn werk ‘Flow’ bij Moktamee. Hij exposeert met 5 gedraaide smalle schijven als een balanceer-act van hout. De titel verwijst naar het maakproces en water. Want een keer teveel druk of weerspannig materiaal en het ontwerp valt letterlijk in het water. 

Ronny heeft 20 jaar houtdraaier ervaring en Stormloop gaf hem een uitdaging. Houtdraaien is volgens hem kunst en ambacht, als het goed gedaan is met een duidelijke kennis van materiaal is heel veel mogelijk.  

Als het object dat je maakt mensen raakt, maak je de stap van gebruiksvoorwerp naar een verhaal.  Ronny’s drijfveer is het idee… veel ideeën belanden echter gewoon in een schetsboek, en worden vaak niet tot een realisatie gevormd.  Omdat het er teveel zijn, door tijdsgebrek, en uiteraard om het publiek geheim dat de vlieger moeilijk opgaat met kunst als broodwinning alleen… 

Ronny en ik waren akkoord betreft symbolische interpretatie van zijn werk, namelijk dat eerlijke groei traag is, maar daarom net zo waardevol en prachtig, net zoals de jaarringen die zich vormen in een boom. 

Zijn inspiratie is omvatten in “The beauty of the many is in the beauty of every single one”. Hij haalt mosterd betreft houtbewerking bij Moulthrops; Christian Burchard; Ernst Gamperl; Alain Mailland; Art Liestman, elk prachtige makers met elke hun eigen idee van schoonheid.  

Maar op eerste plaats is hij maker en werker… en geeft hij graag workshops betreft hout & houtdraaien aan gegadigden.  

Hou hem zeker in het oog, momenteel vind je hem & zijn werk terug bij MOKTAMEE.