The Water Knows

Michèle Matyn exposeert tijdens STORMLoop in Galerie Storm, de kunstgalerij van STORMLoop-organisator Geert Verbist. Geert geeft graag een woordje uitleg bij dit sacrale werk dat een rustpunt vormt in de drukte van het festival.

Michèle Matyn heeft zich laten inspireren door de rivier de Dommel waarbij ze water als materiaal maar ook als metafoor opvat. Matyns foto’s bezitten textuur en materialiteit: de diepe vouwen van het papier en close-ups van de Dommel dringen in de wanden van de ruimte en omhullen ze.

Michèle Matyn heeft een veelzijdige praktijk ontwikkeld die fotografie, beeldhouwkunst, installatie en performance omvat. Matyns werken ontstaan vanuit een reis, vaak naar locaties die de kunstenares onbekend zijn en die weinig tekenen van menselijk ingrijpen vertonen, reizen waarbij ze plaatsen en situaties tegenkomt die geloof in het bovennatuurlijke en het onbekende aanwakkeren.

Michèle Matyn is een Belgisch beeldend kunstenaar. Matyn maakt gebruik van verschillende media, waaronder beeldhouwkunst, installaties en performances. Fotografie is echter haar belangrijkste medium en vaak het uitgangspunt voor andere werken.