Galerie Storm

6. GALERIE STORM

Michèle MATYN - The Water Knows

Matyn heeft zich laten inspireren door de rivier de Dommel waarbij ze water als materiaal maar ook als metafoor opvat. Langs de wand hangt een 46 meter lang papieren gordijn dat met de hand in elkaar is genaaid. Matyns foto’s bezitten textuur en materialiteit: de diepe vouwen van het papier en close-ups van de Dommel dringen in de wanden van de ruimte en omhullen ze.

Michèle Matyn heeft een veelzijdige praktijk ontwikkeld die fotografie, beeldhouwkunst, installatie en performance omvat. Haar werk verkent de manieren waarop mythen en folklore ontstaan in samenlevingen, vaak door onze perceptie van – en interactie met – de natuur. Matyns werken ontstaan vanuit een reis, vaak naar locaties die de kunstenares onbekend zijn en die weinig tekenen van menselijk ingrijpen vertonen, reizen waarbij ze plaatsen en situaties tegenkomt die geloof in het bovennatuurlijke en het onbekende aanwakkeren. 

Michèle Matyn is een Belgisch beeldend kunstenaar. Matyn maakt gebruik van verschillende media, waaronder beeldhouwkunst, installaties en performances. Fotografie is echter haar belangrijkste medium en vaak het uitgangspunt voor andere werken.