Galerij Artisjok

GALERIJ ARTISJOK

Galerij Artisjok organiseert tentoonstellingen, workshops, kunstverkoop, art events, ... De galerij wilt kunst dichter bij mensen brengen en schoonheid in leegte. De vrijwilligers en kunstenaars zetten zich samen in voor Lier als kunststad. Voor STORMLOOP vaardigen ze drie van hun kunstenaars af: Eva Nauwelaerts, Gino Lucas en William Sweetlove.

U vindt Galerij Artisjok in het Atelier van het Ministerie van Unieke Zaken, op het Eilandje nr. 30 van Herentals.

TIP : Bar fête de l’eau

Op deze locatie kun je ook even pauzeren in een gezellige tuinbar speciaal opgericht voor STORMLoop met sympathieke barkeeps Aline en Sandra, schol !
Geniet van een drankje op een unieke locatie, met zicht op de monding van de Kempische Vaart en het Albertkanaal. Een stukje geschiedenis en cultuur in één stroming. Wie weet spot je wel een zeemeermin en een kanjer van een loze visser.

Eva Nauwelaerts

Eva assembleert plastiekrestanten tot kunstobjecten. Hiermee creëert ze een eigen fantasiewereld. Ze gebruikt verder ook disciplines zoals fotografie, schilderkunst en beeldende kunst die grenzeloos in elkaar vloeien. Thema’s als water en vervuiling komen vaak aan bod.

Eva exposeert in de villa op het Eilandje, maar ook in de Zandstraat 22 naast optiek Smets.

Gino Lucas

Ieperse kunstenaar met een passie voor beeldende kunst. Hij maakt plastische kunst, objecten & vormen in de ogen van zijn creatieve geest.

William Sweetlove

William Sweetlove is een postmodernistisch kunstenaar die vooral sculpturen maakt. In zijn werk wordt de spannende verhouding tussen het eeuwige en het tijdelijke blootgelegd en uitgediept.

Hij beschouwt momenten en herinneringen als fossielen in ons hoofd. De ontdekking en commercialisering van polyester, inspireert Sweetlove om allerlei dagdagelijkse voorwerpen in te smeren en zo te bewaren voor de toekomst. Zo maakt hij kunstvoorwerpen met broden, groenten en modekledij, allemaal dingen die symbool staan voor tijdelijkheid.

William Sweetlove is internationaal gelinkt aan de Cracking Art Group. Een groep kunstenaars die wereldwijd grote projecten opzetten met kunststofbeelden.

Matthias De Wolf

Matthias De Wolf‘s werk is heel direct, brengt je verhalen. Matthias de wolf sleept je mee. Matthias De Wolf‘s installaties zijn aantrekkelijk, romantische, maar ook vreemd, met pruiken en kledij. Matthias De Wolf weet wat hij doet, waarom hij het doet. Matthias De Wolf speelt met klei en objecten als een surfplanken, een droogkast, een bureaustoel, een motor, ze zijn een deel van zijn scene’s. Matthias De Wolf kwam en liet zijn sporen na in tal van musea en exposities. Matthias De Wolf is iets van plan.