Kunstcafé IJsselstein

Kunstcafé IJsselstein

Zeven kunstenaars uit IJselstein stellen tentoon in zusterstad Herentals. De leden van het IJsselsteinse Kunstcafé presenteren een expositie onder de titel Panta rhei. Met deze tentoonstelling krijg je te zien wat er op kunstvlak gebeurt in IJsselstein.

Je kunt genieten van verschillende kunstdisciplines: schilderkunst, fotografie, glaskunst, beeldhouwkunst en installaties. Het gaat er voor de leden van het Kunstcafé niet om gezamenlijk een stijl uit te werken, maar om contacten met collega’s te bevorderen. De deelnemende kunstenaars hebben vanuit hun eigen visie en stijl het thema van STORMLoop (water) verwerkt in hun kunstwerken.

Panta rhei is het eerste deel van een uitspraak van de Griekse wijsgeer Heraclitus en betekent “Alles stroomt”. Het STORMLoop-thema ‘water’ is direct met deze titel verbonden. De kunstenaars van het Kunstcafé hebben elk hun eigen zoektocht, discipline en stijl. Zij ontwikkelen zich volgens hun eigen weg, vandaar de naam Panta rhei.

Het Kunstcafé brengt heel wat IJsselsteinse kunstenaars samen. Om de twee jaar organiseren zij in hun woonplaats een tentoonstelling. Vaak koppelen zij deze aan een landelijke monumentendag of aan een samenwerking met het Museum IJsselstein.

Deelnemende kunstenaars: Ans Wilbers, Angenelle Thijssen, Jan van Leeuwen, Lili Oepts Hutter, Marieke Gaymans, Miranda Karkens en Oscar Riezebos

Meer informatie: https://www.schaliken.be/programma/panta-rhei-alles-stroomt