Culture Spécial!

Mogen we alvast uw aandacht vragen voor een paar speciallekes de volgende weken? In ons hoofd springen dadelijk de deze op:

The Lake

Net als in 2019 in de Lompenfabriek, produceert STORMLoop een unieke voorstelling. Deze keer drijft het podium, helemaal in het thema WATER, op de prachtige vijver in het groen van Bloso (allez, Sport Vlaanderen). Verwacht een samenspel van filmische muziek, dans, lichtobjecten en beeldprojecties op nevel in een unieke setting op het water, omgeven door bos en natuur, een haast mythisch en sprookjesachtig geheel van ´sound and vision´. Een absolute aanrader dus, enkel en alleen te zien op STORMLoop 2022.

Er zijn nog wel enkele tickets, maar ze gaan snel. Dus als dit unieke schouwspel wil zien, koop dan hier je tickets!

Hnita Jazz presents Lucid Lucia

We zijn keiblij dat we de mensen van Hnita Jazz Club mogen loslaten op STORMLoop. De Hnita-hoeve gaat binnenkort terug open, maar in afwachting daarvan warmen ze bij ons terug op. En de Kapel is natuurlijk altijd bereidwillig om snode plannen mee uit te voeren. Het resultaat: een concert van Lucid Lucia.

Sinds 2008 was BRZZVLL, opgericht door saxofonist Vincent Brijs, een begrip in Antwerpen en op de Belgische jazzscene. Na een periode van vijftien jaar echter besloot het sextet om met een naamsverandering en een andere bezetting aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Enter het septet Lucid Lucia.

In Lucid Lucia smelten vrijgevochten saxen, futuristisch klinkende toetsen, monsterlijke baslijnen en funky drumbeats samen, wat resulteert in een vreugdevolle viering van jazz, funk en groove. Lucid Lucia is een band die staat als een huis, een ode aan vrijheid en ritme. De sound refereert o.m. aan Herbie Hancock’s Head Hunters en aan Miles Davis’ jazzfunk uit de vroege jaren 1970.

Overtuigd? Wij alvast wel. Zorg dat jij er ook bij ben. Het concert vindt plaats op vrijdag 20 mei om 20.30 uur in de Kapel, Wolstraat 27.

Kapel, Wolstraat 27 – Tickets – 17 euro (basis), 15 euro (Hnitaleden), 13 euro (-26)Tickets bestellen doe je bij HNita!