BWGZ = blauw, wit, goud, zwart

STORMLoop stelt thema editie 2025 voor

In mei 2025 vindt de derde editie van het kunstenfestival STORMLoop plaats. Ook deze editie van STORMLoop wordt een mix van professionele kunstenaars en lokale participanten. Achter de schermen zijn de voorbereidingen volop bezig. Om geïnteresseerde participant te inspireren, maakt STORMLoop deze week het thema van de volgende editie bekend.

STORMLoop bekijkt het leven in 2025 door een kleurrijke lens. Een lens met vier kleuren: blauw, wit, goud en zwart. Afgekort wordt dat BWGZ. De kleuren zijn niet willekeurig gekozen. Ze speelden in de kunstgeschiedenis een belangrijke rol en gaven een diepere betekenis aan bepaalde kunstwerken.

BMGZ

  • Blauw staat voor lucht, zee en oneindigheid
  • Wit staat voor licht, puurheid en zuiverheid
  • Goud staat voor zon, warmte en rijkdom.
  • Zwart staat voor duisternis, nacht en anarchie. En voor STORMLoop …

Participanten die willen deelnemen, kiezen een van deze kleuren als hoofdkleur. Dat geldt niet enkel voor beeldende kunstenaars, maar ook voor muzikanten, schrijvers en dansers.

Het thema ‘BMGZ’ heeft verschillende lagen. Die kwamen naar boven tijdens brainstormsessies met geïnteresseerde Herentalsenaren, die in september plaatsvonden. Daar kwamen de vele vraagstukken in onze veranderde samenleving naar boven, rond spanningen tussen mensen, tussen generaties en tussen verschillende culturen die samenwonen, op de achtergrond van Herentals als historische hoofdstad van de Kempen.

In dat opzicht focust STORMLoop zich in 2025 ook op samenwerking tussen en met jongeren. We gaan de volgende maanden actief op zoek naar manieren om de lokale jeugd bij het festival te betrekken. Dat kan als kunstenaar zijn, maar ook als vrijwilliger of als medewerker in een werkgroep.

STORMLoop 2025 is het moment om kleur te bekennen en kunst in al zijn vormen te omarmen. Doe mee en laat jouw kunstwerken spreken in dit veelzijdige kleurenverhaal.

STORMLoop

Zaterdag 10, 17 en 24 mei 2025

Zondag 11, 18 en 25 mei 2025

www.stormloop.be