Appreciatie is als water in de woestijn

Deze ochtend op de radio…   

‘Shot Sage Blue Marilyn’, een schilderij van Andy Warhol uit 1964, twee jaar na de tragische dood van het Hollywood-icoon Marilyn Monroe, bracht net het recordbedrag van ruim 184 miljoen euro op.  Een begraven Marilyn, een begraven Warhol en een overweldigende appreciatie van erg levend kapitaal.   

Bij Stormloop ligt alles echter anders, hier doen namelijk levende mensen aan mee.  Als levende kunstenaar zijn we daarom limited edition, want we kunnen morgen nog iets maken. Stormlopers laten het niet aan hun hart komen. Ze zijn zo moedig hun ziel bloot te leggen, en met volle moed alle commentaar en kritiek te incasseren. En hopelijk toch ook een beetje lof. 

Ik ging als redacteur (elke week redactievergadering in de Max!) kijken in de Bovenrij, bij Moktamee.  Het was een zware week geweest, als je voltijds in transport werkt zijn er niet echt lichte weken. Je herkent de ergernis waarschijnlijk op je eigen manier. Maar de terugkoppeling in enthousiasme, dankbaarheid en warmte van de participanten, door het leren kennen van hun zielwerk …

Die energie was zo overweldigend en maakt me zoveel beter gezind om terug een werkweek aan te vatten. Hoe mensen stralen, als je begrijpt wat ze bedoelen met hun tijdrovende werk. Die dankbaarheid voor terugkoppeling na zoveel energie in een verhaal of materie te steken, is goed voor je eigen ziel.  

Hier zijn we als mens voor gemaakt. Dus, daarom beste bezoeker, een verzoek, als we een fractie van onze aandacht aan onze artistieke medemens zouden geven, en zo de verbinding proberen te herstellen tussen mensen na twee jaar stoïcijns onverbonden te zijn, dat zou dat toch een prachtig initiatief zijn. Eentje dat onze Kempische mentaliteit eert.  

Want een Kempenaar, die staat bekend om een ander iets te gunnen.  Dus, jouw initiatief, jouw stem, jouw gedacht, jouw antwoord, jouw commentaar is nodig om mensen te blijven inspireren en ook van de volgende editie een succes te maken.  

Jij bent het water dat geapprecieerd wordt in de uitgedroogde woestijn van de cultuur, … en in de ziel van vele mensen.  Wat een eer, grijp die ten volle 😉 

Bij deze stellen dus graag ons online gastenboek voor  …

Wat vond jij van STORMLoop? Laat het ons weten via ons gastenboek.