Participanten

Participanten

Wim Daniëls

Aqua-rel, een letterlijke vertaling van watergevecht. Wie durft het gevecht aangaan met waterverf? Want wanneer ben je beginneling, en wanneer word je kunstenaar? Oefening baart kunst, zeggen ze, maar klopt dat ook?

Glasstraat 45

Stedelijke academie voor beeldende kunst

Ook kinderen maken kunst bij STORMLoop. De kinderateliers van de kunstacademie zorgen voor de bijzonder installatie 'Water spuwen'.

Stedelijke academie voor beeldende kunst, Markgravenstraat 89

Els Mertens

Geniet van de schelpen en koralen, zie hoe de kwallen dansen en ontdek wie er uit de brievenbus komt gekropen!

Markgravenstraat 59

Rita Cuypers

Paraplu (politiek) = tactiek waardoor men zijn verantwoordelijkheid doorschuift naar iemand anders
Paraplu = inklapbaar scherm dat je boven je hoofd houdt tegen de regen

Fietsenloods NMBS-station, Stationsplein

Sabrina Herman

Sabrina maakt lichtdozen, want Sabrina en dozen, daar heeft Sigmund Freud een vette kluif aan. Met symbolistische, realistische en hoopvolle werken probeert Sabrina grip te krijgen op het leven in onze overweldigende neo-dadaïstische maatschappij.

Frituur Statieplein, Stationsplein 25

Laura Teran Vranckx

Schilderijen, acryl op canvas

Kapper Gianfranco, Stationsplein 1

Maja Lettany

Een typische huiskamer, met een watergordijn als muur. De deur gaat open. Eenmaal binnen, geraak je niet meer buiten. Het werk staat symbool voor de isolatie en eenzaamheid door corona, en vooral voor het psychisch welzijn van onze jongeren.

Kloostertuin, Kapucijnenstraat 9

Huguette Linsen, Ritsuko Obata, Christel Steurs en Liesbeth Leysen

Con fuoco is een muziekterm die ‘vurig’ betekent. Als tegenhanger van het waterthema van STORMLoop kan dat natuurlijk wel tellen. Naast overwegend nieuwe stukken, kunt u ook genieten van ‘Vuur’ van Pieter Campo.

Op zaterdag 21 mei, om 15 uur, Paterskerk, Kapucijnenstraat 7

Annie Peeters, Chee, Marjan Van Ingeghem, Magda vervoort, Els Vanhoof, Claire Pedaen, Marinette Fioole, Marja Verlinden, Wis Droogmans, Lieve Snauwaert en Chris Dyck

Water, … rimpelingen, krinkeldingen, golven, kabbelen, klotsen, … gooi een steen en er ontstaat een rimpel.

Kunstatelier Tabula Rasa, Schoolstraat 41/2

Gitte Mertens

Met de natuur als voornaamste inspiratiebron maakt Gitte raamschilderingen van dieren rond de Nete, de Aa, het Zwart water, de Snepkesvijver, het kanaal Herentals-Bocholt , … Zo wil Gitte de natuur naar het centrum brengen. De schilderingen komen gewoon op de ramen van haar buren.

Verschillende ramen Schoolstraat

Jozef Scholliers, Peter Lambrechts, Evy Vermeir, Peter van Heirseele, Constant Permeke, André Saelemaeckers en anderen

Eigentijdse expo

Sint-Jansstraat 25

De leerlingen van het zesde jaar Toegepaste Beeldende Kunst, Kosh

De leerlingen Toegepaste Beeldende Kunsten maken landschapsstudies voor de toekomst van het nutteloze viaduct over het duwvaartkanaal in Oelegem. Een kanaal dat er nooit zal komen.

Veranda van de Broeders, Scheppersinstituut, Sint-Jansstraat 142

Jan De Schutter, Saskia Dekkers en Pierre François

Water vloeit, stroomt, mengt, kabbelt, druppelt, spat en kolkt van abstract tot realistisch. Handgemaakte tapijten en woonaccessoires uit natuurlijke en gekleurde schapenvacht, hedendaagse figuratieve schilderijen en grafisch werk met een kwinkslag.

Artpalatos, Sint-Waldetrudisstraat 99

Eva De Vlam

Ik schilder wat ik zie.

Min Is Plus, Gildelaan 1

Nico Bollen

Keramiek: Hydroponics (2020), Thinking of a Place (2021), In the Ghetto (2019), Four in One (2018), Yellow Amsterdam (2017), 40 Days (2017), Mosque (2016)

Carport, Molenvest 78

Sus Bellens, Dirk Boes, Koen Broucke, Jesse Cremers, Vaast Colson, Fik van Gestel, Harry Heirmans, Michel Helsen, Koen Liekens, Fred Michiels, Peter Morrens, Maryam Najd, Michel Van Grieken, Reinhild Van Grieken, Joris Van Poucke, Luc Van Soom, David Claerbout, Raoul De Keyser, … en bruiklenen uit verzamelingen

Pretentieloos statement van de stand van zaken van de hedendaagse kunst. Curatoren: Michel Van Grieken en André Van Hove

De Kunstenkamer, Molenvest 38

Leda Vaes

Acryl op doek.

Leegstaande tattoo-zaak, Zandstraat 84

Leyla Altmiskara

Collectie stoffelijk overschot van dieren bewaard op sterk water. Alle dieren stierven een natuurlijke dood.

Leegstaande tattoo-zaak, Zandstraat 84

Merlijn Van de Moortel

Gerecycleerde assemblages en acryl schilderijen

Leegstaande tattoo-zaak, Zandstraat 84

Melanie Bivacco

Laat de zeemeermin het hangen, of laat ze het los? IJzerdraad, koperdraad, visdraad … houden haar bijeen, houden haar samen en verbinden haar. De samenraapsels geven je glinsteringen in je ogen. Voel je je verbonden met haar? Wacht maar tot haar haar valt …

Bello, Zandstraat 60

Patteef

Patteef monteert met zijn iPhone digitale collages van oude meesterwerken en getatoeëerde rolmodellen op Instagram. De modellen vormen de centrale muze in het klassiek werk.Het resultaat gaat gewoon terug op Instagram. Zo speelt Patteef met wat de subcultuur ons aanreikt.

Pop Coffee, Nieuwstraat 14

Gesloten op zondag 15 mei

Katrin Hertogs, Els Van Hove en Linda Truyers

Kunstzinnige bloemenwinkel met keramiek en poëzie, alles in het thema water.

Yasmin’s Flowers, Zandstraat 54

Janne Heylen

De schilderijen tonen een zoektocht naar de eigen identiteit en geven weer hoe kunst samen met de kunstenaar als persoon kan groeien.

O’det, Zandstraat 41

Claus Van de Velde

Zee
Water
Vuur
Toren

Optiek Smets, Zandstraat 22 en 24

Marina Van Camp

Spelingen met water in gedachten, geplooide vormen, rimpelingen, … Een spel van vorm, licht en schaduw. Installatie met offsetplaten, papier, foto en verschillende technieken… Is ijs ook water?

Optiek Smets, Zandstraat 24

Eva Nauwelaerts

Apocalyptische installatie, gemaskeerd door kleur. Verschillende technieken vloeien in elkaar, van installaties tot fotografie, mixed media en schilderkunst.

Optiek Smets, Zandstraat 24

Goele Matte

Door het samenspel van zon, maan, wind en water ontstaan er nieuwe patronen in het strand. De windkracht, de windrichting en de hemellichamen bepalen de vorm. Het zonlicht bespeelt deze patronen. Bewust en onbewust doorbreekt de mens het ritme van de natuur.

Balou schoenen, Zandstraat 19

Suzy Leysen

De gelaagdheid van ons leven wordt op een natuurlijke wijze weerspiegeld in de transparantie van stromend, stilstaand en zeldzaam blauw water. Olieverf op doek.

Balou schoenen, Zandstraat 19

Sanne Weckx

Fotografische benaderingen van het landschap aan de Noordzee. De nadruk ligt op de waarneming enerzijds, en de sfeer anderzijds.

Jumelle Interior, Zandstraat 8, tijdens de openingsuren van de winkel, op weekdagen en zaterdag. Gesloten op zondag.

Geert Deilgat

Prints van digitale beelden genomen met een drone, waarbij water, in eender welke vorm, op eender welke plaats, kunst maakt.

Jumelle Interior, Zandstraat 8, tijdens de openingsuren van de winkel, op weekdagen en zaterdag. Gesloten op zondag.

Roger Embrechts, Guido Embrechts, Willy Smolders en Roger Cools

Beelden van mens en dier uit verschillende materialen

Tuin hotel Karmel, Grote Markt 39

Joe Ayoub

Straatmuziek. Muziek heeft veel invloed op emoties en dit kan je gebruiken om mensen een ander perspectief over muziek te geven. Zo kan je met mensen communiceren en samen een melodie creëren.

Om 14 uur op straat aan Bovenrij 55

Marjan Van Thielen

Grieks blauw en andere impressies op foto uit een land in het water.

Café Druyts, Grote Markt 30

Jos Rosier

Deze installatie toont de symbolische druppel die de emmer doet overlopen, de onvermijdelijke watercrisis, water als commercieel product, zoals gas en olie die als grondstof worden verhandeld.

Alterna, Kloosterstraat 2

Helga Renders

Een ontdekkingstocht door de donkere diepe oceanen. Buitengewone wezens die nog niet ontdekt zijn, reusachtige zeesterren, duizenden en één visjes, sprookjesachtige landschappen, … Een wereld waar fantasie werkelijkheid is.

Club Human, Grote Markt 16

Zima

Janne (16 jaar) en Dolores (18 jaar) vormen een duo van trompet, piano en zang. Ze spelen sfeervolle covers van pop- en jazznummers en ook af en toe eigen nummers. Ze zijn gepassioneerd door jazz en experimenteren ook met andere genres.

Op zaterdag 7 en 14 mei in koffiehuis rij 62, Bovenrij 62, vanaf 15 uur

Op zondag 8 en 15 mei in Café Roxy, Grote Markt, vanaf 16.30 uur

Klaartje Goedemé (hoorn), Roel Lembrechts en Joris Renders (bastrombone), Jan Scholliers (drums)

De Wuytsbergenband zijn vier buren die samen muziek maken. De drie koperblazers en drummer spelen eigen arrangementen van pop- en rocknummers. Sfeer verzekerd!

Zondag 22 mei, 15 uur, Café De Roxy, Grote Markt 11

Christine Carré

Magisch pianoconcert in de stijl van Wim Mertens, Michael Nyman, Joep Beving, … op zaterdag 7 mei om 16 en om 17 uur. Doe je ogen dicht, laat je meevoeren door de mooie klanken en kom thuis in jezelf!

Op zaterdag 7 mei om 16 en 17 uur, Café Roxy, Grote Markt 11

Op zondag 8 mei om 17 uur, De Kapel, Wolstraat 27

Katrien Cuyvers

Niets zo boeiend als de mens in al zijn uitingsvormen. Het menselijke gelaat en zijn onderliggende diepe lagen vormen een onuitputtelijke inspiratiebron. Expo met abstracte portretten en kleinere werk met een knipoog naar intermenselijke relaties in al zijn gedaantes.

Brasserie Den Engel, Kerkstraat 1

Tijdens de openingsuren van de Brasserie

Frédérique Rennuit, Ils Lambrichts en Alia Zainoullina

Waterlanders : Poëtische benadering van het thema water, waar water en land elkaar vinden, waar woorden aan land kruipen en plots beginnen ademen. Waar verhalen geschreven worden in het zand en het zilte schuim van de baren ze meevoert naar de diepte van de zee …

Kleermaker Samin, Bovenrij 71

Stijn Van Wolputte

Waanklank Records is een onafhankelijk platenlabel dat sinds 2020 fictieve singles uitbrengt van fictieve bands. Eigenlijk geven vooral de hoezen een impressie van de illuzware Waanklank-wall of sound.

Café Den Brigand, Bovenrij 59

An Ouderits

In de handgedraaide keramiek van wat ANders krijg je een heel andere kant van An te zien. Ze geniet volop van het trage proces van het ambacht. Coffee meets ceramics!

Coffeebar Rij 62, Bovenrij 62

Tom Van Sande

Geen prijzige lenzen, uitpuilende fototassen of onmetelijke megapixels. Neen, gewoon een vintage fototoestelletje en een fotofilmpje. Eskodisk fotografeert onwetende passanten, niet te hip en vooral heel Kempisch. Niemand krijgt de kans te poseren en zo is elk beeld vooral het resultaat van toeval.

Coffeebar Rij 62, Bovenrij 62

Patrick Ooms

Kijk mee naar alle facetten van water, naar alle aangezichten van het begrip water. Canvas op print, unieke foto’s in korte reeksen, en een projectie van waterbeelden.

De Ceuster Interieur, Bovenrij 52

Op zaterdag open van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 18 uur. Zondag gesloten.

Marijke Verlinden

60 procent van ons lichaam is water. Meer dan 60 procent van de aarde is bedekt met water. Die vaststelling vormen de kunstenaars om tot keramische figuren, vergezeld van objects trouvés. Deze assemblages staan op ijzeren sokkels, verroest door een bestorming van regenwater.

De Ceuster Interieur, Bovenrij 52

Op zaterdag open van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 18 uur. Zondag gesloten.

Patrick Jouret

Spontane scheuren in betonstroken krijgen een ultramarijnblauwe inkleuring, waardoor ze meanderende rivieren vormen in de straat. De ene ziet de Aa, de ander de Mississippi! Een ander ziet alleen de barst in de straat. Die vindt er misschien geen barst aan.

Moktamee, ingang Bovenrij 30 / Nonnenstraat 19

Dirk Wouters

Fotografie met mens en water

Gloria, Nonnenstraat 25

Zondag gesloten

Nancy Kennis

Objecten en schilderijen waarin de relatie tussen mens en natuur centraal staat.

Carré Mode / Goldie, Bovenrij 11 en 16

Zondag gesloten

Locorotondo

Een leider … groepsdruk … een trend die zich verspreidt … of iedereen die zijn eigen ding doet? Met houten blokken in verschillende vormen en maten, brengt Stroef de circusvoorstelling Blocolution!

Moktamee, ingang Bovenrij 30

Op 8 mei om  14u en 16 uur
Op 22 mei om 16 uur

Hilde Van de Pol

Poëzie en een badkamer:
het naakte van een gebroken bad,
water dat over het niets gegutst is,
een verloren bos van verlangen.
En een bloedrode spiegelzon:
ik zie jou ook, liever dan je denkt.

Moktamee, ingang Bovenrij 30

Stephanie Joos

Dichterbij gaat om tevreden zijn. Verwerpen het verlangen naar goedkeuring en de weerstand tegen loslaten.

Moktamee, ingang Bovenrij 30, Nonnenstraat 19

Ronny Eelen, Dannie Nijsmans, Mars Hens, Klaartje Gilliams en Lieve Aerts

Kleur, verf, hout, papier, klei, licht, ijzer …wat kan je ermee ? Ontdek het en inspireer zelf ook de kunstenaars in een interactief samenspel.

Moktamee, ingang Bovenrij 30, Nonnenstraat 19

Marijke Beckers

Van kind naar puber. Zorgeloze momenten met het skateboard in de hand en de wereld aan je voeten.

Moktamee, ingang Bovenrij 30, Nonnenstraat 19

Quinten Clause

Schilderijen waar water in verborgen zit.

Moktamee, ingang Bovenrij 30

Agnes Janssens en Jenny V.

Mozaïek ontstond ongeveer 5.000 jaar geleden en is een van de oudste ambachtelijke kunstvormen ter wereld. In de tuin van Moktamee vind je beelden en fonteinen in mozaïek.

Moktamee, ingang Bovenrij 30

Janine Vandebosch

Mixed media op papier of linnen rond ‘vloeibaar’ in de breedste betekenis van het woord

Carré Mode / Goldie, Bovenrij 11 en 16

Chris De Smet

Iedere week maken mensen met dementie kunst. Ontdek hun werk in de vitrine van het dienstencentrum.

Etalage Convent 2, Augustijnenlaan 26/1

Agnes Janssens, Jenny V., J.P. en de Swa

Madeliefjes houden van vochtige plaatsen. Het Begijnhofpark met het klein vijvertje en een waterloop is de uitgelezen plek voor deze bloempjes. In het midden van het park vind je een bos madelieven, gemaakt uit fietsonderdelen.

Begijnhofpark

Geert Delattin

De beeldjes zijn mijn vriendjes, hulpjes, slaafjes. Ze wachten op mij, soms droevig, onaf, ridicuul, … maar zo zijn wij toch ook? Gelukkig is het in de koffiebar altijd feest. Hier gaan ze schitteren. En u gedienstig zijn.

Cappuccino, Hofkwartier 9

Jan Hasselman

Een installatie van handen in het water, namen aan de kant, vervlogen dromen en weggewaaide vesten, zomaar een boot, …

Kuil parkje achter ‘t Schaliken, Grote Markt 35

Patrick Jouret

Tot halfweg vorige eeuw liep er een kanaal dwars door het centrum van Herentals. Dit kanaal werd door het leger gedempt en is nu de Augustijnenlaan en de Belgiëlaan. Het water is weg. Maar hoe had Herentals er uitgezien als dat kanaal er nog was? Volg de waterader van meer dan 100 emmers en besef dat de oude glorie van Herentals hier voor een deel begraven is.

Hoek Augustijnenlaan / Fraikinstraat

Liese Van Dyck

Ken jij onze stad? Ontdek Herentals op basis van zwart-witfoto’s , ingezoomd op verborgen plekjes langs het water.

Coffee bar, Fraikinstraat 17

Carina Bouwen en Jes Bouwen

Twee zussen gaan in dialoog. De ene met kleur en lijn, de andere met lens en zoekende blik. Nu eens geeft een schilderwerk de voorzet, dan weer een foto. De beelden matchen op het gevoel. De verschillende expressievormen vragen elk hun eigen canvas … en vertellen soms ook een eigen verhaal.

Boekhandel Bert Van Sande, Fraikinstraat 37

Elke Matthijs

Imaginair aquarium waarin iedereen probeert het hoofd boven water te houden. Het verbeeldt de overlevingsmodus waarin velen onder ons zich bevinden tijdens deze onzekere tijden.

Something Els, Fraikinstraat 39

Marlies Van Wemmel en Elke Matthijs

Zestig gehaakte kwallen hangen aan het plafond. Ze drijven in een onzichtbare zee. Als je wil, kan je zulk een lieve kwal adopteren, tegen een kleine bijdrage dat naar de Sea Shepherd gaat, een project voor het behoud van onze zeeën. Expo.

Something Els, Fraikinstraat 39

Bernadette D’haese en Bea Jaenen

Letters vormen woorden. De geschreven tekst, als letterkunst, kan heel eigentijds en kunstzinnig zijn.

Etalageruimte De Ceuster, Fraikinstraat 30

Myriam De Houwer, Viviane De Lausnay, Chris De Smet, Ann Geukens, Maja Lettany, Loes Leys, Annie Plompen, Marleen Van Dingenen, Magda Van Hout, Ann Verelst, Mia Verhaert, Marja Verlooy, Eddy Vermeerbergen en Corry De Schutter

Groepstentoonstelling met nieuwe werken van de studenten van het Project Atelier van de kunstacademie.

Verlaten verfwinkel, Nederrij 119

Marja Verlooy

Sculptuur

Tuin van Bistro Le Paige, Nederrij 98

Lies Bulteel

Ambachtelijke uitvoering van keramiek vazen, die een kunstige verandering krijgen in een eigengemaakte choreografie. De vervormingen door de dans zijn uniek en onvoorspelbaar.

Tuin van Bistro Le Paige, Nederrij 98

Francois Van Roy en Valerie Van Thielen

Deze expo neemt afscheid van de Onze-Lieve-Vrouwekerk die in het najaar afgebroken wordt.

Onze-Lieve-Vrouwekerk, Nederrij 100

Diva Benini

Stroom Op/Sur Pries

Onder spoorbrug en fietsbrug over de Nete achter domein Le Paige

Peter Hoedemaekers en Nil Boons

Installatie met keramieken badeenden in en op het water, keramiek met paarden, ruiters en honden op de weide, aquarel abstracte landschappen

De Hut, Spaanshofstraat 18

Geert Mertens

Een fotograaf met voorliefde voor portret komt veel nieuwe gezichten tegen. Onze maatschappij kent zo’n snelle evolutie dat je zelfs in de Nete nieuwe gezichten tegenkomt. De vistrap zorgt voor migratie die wel heel vreemde vissen met zich meebrengt.

Brug over de vistrap, Kleine Nete, aan de Waterral

Caroline Beckers, Hil Blockhuys, Bert Buyens, Julie Cooyman, Steven Crauwels, August De Puysseleir, Fanny Derboven, Pierre Dillen, Alain Elsen, Ronny Engelen, Josee Haesendonckx, Nancy Hendriks, Lieve Horemans, Roel Hufkens, Bart Janssen, Geert Janssens, Karel Laenen, Jennifer Lohrmann, Jan Melis, Danny Smolders, Jan Teurelinx, Dirk Vandecruys, Ingrid Vandenbergh, Bea Van Proeyen en Luc Zwijsen

Groepstentoonstelling van 25 kunstenaars van kunsthuis Yellow Art, met werken geïnspireerd door het thema water en overvloed. Ze werpen op eigenzinnige manier hun lijntje uit en dompelen je onder in hun eigen universum en beeldtaal.

Electro REM, winkel en gelijkvloers woning, Sint-Jobstraat 155

Kristel Goor

Hou het hoofd koel. Hou afstand tussen de golven. Ik u ook.

Tekeningen en monodruk

Electro REM, verdiep woonhuis, Sint-Jobstraat 155

Tim Van der Schraelen en Jef Versmissen

Ontdek het abstracte videoverhaal van de Stormtijden, via de oersoep tot de ondergang door het water.

Kelder van de Kapel, Wolstraat 27

Lieve Maes

Als het water
van de besneeuwde
bergrivier
stroomt onze drift
ongetemt/ontremt
naar het blauw
wit-zwarte licht – Karel Ringoet

Kelder van de Kapel, Wolstraat 27

Marc Van Tilburg, Michaël Marek, Ron Kanters, Leen Sterkens, Ilse Van den Broeck, Vladimir Tchervonisjenko, Ali Al-Attar en Paul van Beijsterveldt

Kunst Unit Scorpio (KUS) stelt schilderijen tentoon rond de driehoek water, vuur en zilver. Ook de installatie Phanta Rei krijgt een plaats.

Overdekte binnenplaats, Kapel, Wolstraat 27

Marc Van Tilburg

Schilderijen met als hoofdkleur blauw. Installatie met bamboe en plastic en geluid van water.

Overdekte binnenplaats, Kapel, Wolstraat 27

Leen Sterkens

Naar een gedicht van Paul Snoek. De nietsontziende kracht van water en zijn oneindige schoonheid. Waarom trekt ons dit aan? Collage van grafiek, prontoplate, kartondruk, houtsnede en etsen.

Overdekte binnenplaats, Kapel, Wolstraat 27

Michaël Marek

Uitvergrote en vervormde reflecties van de zon op het wateroppervlak. Abstract.

Overdekte binnenplaats, Kapel, Wolstraat 27

Ilse Van den Broeck

Een driehoeksverhouding tussen water, vuur en zilver. CorEAUna

Overdekte binnenplaats, Kapel, Wolstraat 27

Ali Al Attar

Over de gevolgen van de klimaatopwarming. Over landen die te weinig water hebben, waar alles verdroogt, waar er branden zijn, … waar er soms te veel water is, waar het water overstroomt en alles verwoest.

Overdekte binnenplaats, Kapel, Wolstraat 27

Patrick Heiremans

Schilderijen, keramiek en assemblages

Oude school aan de Kapel, Wolstraat 27

Els Spruyt en Marleen Wils

De Waterbubbels zijn abstracte close-ups op aluminium. Vruchtwater zijn schilderijen met als thema de geboorte.

Oude school aan de Kapel, Wolstraat 27

Anne Marleen van Aggelen

Reeks van tekeningen waarin de kunstenaar op zoek gaat naar haar eigen stijl. Hoe beeld je die uit? Wat is de samenhang tussen onderwerpen die als hemel en aarde van elkaar verschillen?

Oude school aan de Kapel, Wolstraat 27

OXOt!

OXOt is een artistiek en sociaal thuisland voor buitengewone kunst van buitengewone mensen. OXOt brengt daarom als artistieke katalysator verschillende disciplines met mekaar in contact.

Oude school aan de Kapel, Wolstraat 27

Lea Eulaers

Schilderijen waar het licht door kleur variaties brengt. De vervormingen en verrassingen creëren op een onverwacht moment een impressionant beeld. Olieverf op doek.

Oude school aan de Kapel, Wolstraat 27

Monique Moons

Houtskool, acryl, lakverf, spraypaint op papier en doek.

Oude school aan de Kapel, Wolstraat 27

Ellen Janssens

Details uit dagdagelijkse beelden vloeien in schetsboeken in elkaar tot nieuwe beelden. Tekeningen van leerlingen worden digitale illustraties, getoond op een ludieke, wetenschappelijke manier.

Oude school aan de Kapel, Wolstraat 27

Chris De Smet

Grafisch werk met acrylverf op hout. Een zee van golven in abstracte vorm.

Oude school aan de Kapel, Wolstraat 27

Koen Van Nieuwenhuyze

Gezellig glimlachen met alle ellende van deze wereld, dat kan dankzij deze sculpturen op basis van verborgen design uit het verleden.

Oude school aan de Kapel, Wolstraat 27

Seppe Moons en Jasper Boonen

De Kwallenfabriek is een mystieke onderwaterwereld vol diepzeeleven. Psychedelische string-art geïnspireerd door heilige geometrie.

Pianobegeleiding van Jochen Golsteyn.

Spiegelzaal De Kapel, Wolstraat 27

Jens Vercammen

Eerbetoon aan de dubstepklassieker Underwater Dancehall. Wil je ook ondergedompeld worden in een badje van bass? Join Ploppesteksel voor een viscerale bassbedoening.

Spiegelzaal De Kapel, Wolstraat 27

Iris Weichler

Installatie waarbij verschillende instrumenten worden bespeeld. De klanken worden overgebracht op een schaal gevuld met water. De trillingen veroorzaken patronen op het wateroppervlak. Deze trillingspatronen in het water worden geprojecteerd. Het water wordt gebruikt om thee van te zetten voor de bezoekers. Een totaalervaring dus.

THEEmuze, Watervoort 140

Op zaterdag en zondag om 14 en om 16 uur. Gesloten op zaterdag 7 mei.

Anke Vielfont

Composities van menselijke figuren op drijfhout. Ze verbeelden de vergankelijkheid en de kracht die in de broosheid schuilt, en de menselijke emoties die meedrijft op de stroom van het leven.

Anders@Home, Bovenrij 31

Jan Hasselman

Een installatie van handen en voeten aan land, namen en nationaliteiten aan de kant, dromen die hopen op vervulling, land van hoop, …

Langs de oever van de Nete aan Bistro Le Paige, Nederrij 98