Kids / Jeugd

Alles in STORMLoop wil gezien worden, maar één kunstwerk verstopt zich!

Is dat niet bijzonder!?

Ga mee op zoek, verzamel de 9 letters van de kunstenaar op de locaties met die logo ...

 ... en vind het monster!? Pas op, misschien word je wel nat!

Maak een foto of filmpje samen met het monster en post het met vermelding van #stormloopkids op TikTok, Facebook, Insta, ... Of stop het ingevulde afscheurstrookje in de brievenbus aan de Kapel en maak kans op een kajaktocht voor vier personen!

DOWNLOAD HET DEELNAMEFORMULIER

Alle info vindt u op de gratis STORMLoopMAP overal verkrijgbaar op het parcours.

Doorlopend tijdens STORMLoop

Follow Me

Follow Me is een acrobatische voorstelling die zich aanpast aan de locatie. Ook in Herentals gebruiken twee urban acrobats de publieke ruimte. De stad is een levend organisme, in constante verandering. Hoe gebruiken we die gemeenschappelijke ruimte? En wie zijn wij in dat hedendaagse straatbeeld? De straten van de wijk worden omgetoverd tot een podium met de gevels als decor, de kasseien als danstapijt en het verkeer als soundscape. Volg Be-Flat en ontdek Herentals op een unieke manier.
Zaterdag 21 en zondag 22 mei om 14:30u
cc ´t Schaliken Grote Markt 35 - 13 euro / 6,5 euro (vrijetijdspas)

Stroef - Locorotondo

Een leider… groepsdruk … een trend die zich verspreidt … of iedereen die zijn eigen ding doet? Met houten blokken in verschillende vormen en maten, brengt Stroef de circusvoorstelling Blocolution!

zondag 8 mei om 14u, 16u

zondag 22 mei om 16u

Creative hub Moktamee,  bovenrij 30 - gratis

Action painting

Durf jezelf te smijten en leef je helemaal uit! Met allerlei kleuren en soorten verf, kwasten, rollers en spuitbussen creëer je een spetterend kunstwerk. Laat je verrassen door je spontaniteit en ontdek gaandeweg allerlei beelden en patronen in je kunstwerk. Tijdens deze workshop ervaar je dat je om iets inspirerend te creëren niet altijd alles op voorhand moet uitkienen. Ga op in het moment en vertrouw op je gevoel!

Opwarmen doen we door te experimenteren met schilderen op muziek. Kies je voor andere kleuren bij een ballad dan bij een ruig metalnummer? Je ontdekt hoe verschillende melodieën en andere ritmes een compleet ander resultaat geven.

Maximaal 12 deelnemers, tussen 15 en 25 jaar

zondag 15 mei om 14u tot 16u

Jeugdhuis 10R Grote Markt 41 - gratis met inschrijving

Stencil Art

Kruip in de huid van straatkunstenaar Banksy en ontwerp je eigen stencils. Je snijdt je zelfverzonnen sjabloon uit en spuit dit op een ondergrond naar keuze: kartonnen borden, MDF platen of muren, maar evengoed vuilnisbakken of bloempotten. We werken met graffitispuitbussen dus trek kleren aan die vuil mogen worden.

Maximaal 12 deelnemers, tussen 15 en 25 jaar

zondag 22 mei om 14u tot 16u

Jeugdhuis 10R Grote Markt 41 - gratis met inschrijving