Vorige edities

Vorige edities

STORMloop is een driejaarlijks kunstenfestival in Herentals. Bezoekers kunnen drie weekends in mei genieten van een gecureerd parcours van gevestigde kunstenaars, in combinatie met een groot aanbod van participanten, en dat op de mooiste plekken van Herentals.

Editie 2019

De eerste editie van STORMloop vond plaats van zaterdag 11 tot zondag 26 mei. In totaal namen 25 kunstenaars en 250 participanten mee, gebundeld in 75 kunstprojecten. Daarnaast waren er optredens op een binnenschip, in de Kapel en op diverse andere locaties. Het kunstenfestival begon met  StormLOOPt, een urban run van 7 kilometer over het hoofdparcours, langs en door sommige expositielocaties.

Speciaal voor STORMLoop creërden topchoreografe Min Hee Bervoets en de muzikale minimalist Illiminine de dansvoorstelling BISE. Dat was exclusief te zien op STORMLoop, elke weekend in het Voddenkot.

We mochten op onze eerste editie 5.000 mensen ontvangen.

Editie 2022

De tweede editie van STORMLoop vond plaats van 7 tot en met 22 mei 2022. Het centrale thema van deze editie was 'water'. Dat water vond je over heel Herentals, in alle spleten en kieren van de stad, in winkels, etalages, leegstaande panden, caféconcerten en ja hoor: ook in de Nete en op de vijver van Sport Vlaanderen.

De speciale voorstelling voor deze editie was opnieuw een creatie van Min Hee Bervoets, deze maal in samenwerking met Svinhunder. Op de vijver van Sport Vlaanderen projecteerden we een fantastische lichtshow, in combinatie met dans en muziek.

Op deze editie van STORMLoop ontvingen we 8.000 mensen.