Woord

juhlaAsset 96-100

Collectief dichterbij - Vloeibaar

Zaterdag 7 en zondag 22 mei van 12 tot 18 uur
Groene kapel in de tuin van Kasteel Le Paige of bij slecht weer in de kapel van het Oud Gasthuis, Nederrij 133
Gratis.

Woorden moeten vloeien als het water van de Nete. Poëzie moet klateren als een waterval of een kei in de poel van brein gooien om daar cirkels te trekken. Om dat te onderstrepen nodigt Collectief Dichterbij een aantal gastdichters uit om het water nog beter te beschrijven dan het insect uit dat gedicht van Guido Gezelle.

Langsheen het parcours kan u gedichten vinden van dit stelletje ongeregeld. En drie keer per dag dragen ze dat ook live aan u voor. Zet u in de groene kapel en laat u verrassen door Lynn Van Hoof, Janan Daniëls , Gust Peeters , Antony Samson, Vanessa Daniëls, Michaël Van Caeneghem, Gaby Megens, Annabel Roeloos, Leen Verheyen, Lotte Van Gorp, Tom Driesen.

Jan Caeyers - Hoe werd Beethoven een genie?

Maandag 16 mei om 20 uur
Dorpshuis Noorderwijk, Ring 26, Noorderwijk
12 euro / 9 euro (Vriendenpas) / 6 euro (Vrijetijdspas)
26 euro / 23 euro (Vriendenpas) / 13 euro (Vrijetijdspas) als Double Bill met Ensor Strijkkwartet en Jan Decleir op 18 mei

In 2020 vierde Ludwig von Beethoven zijn 250ste verjaardag. Daarom organiseren we een concert met zijn muziek en deze lezing. Professor Jan Caeyers legt uit waarom Ludwig von Beethoven als genie bestempeld kan worden. Hij zal ook aanduiden welke gebeurtenissen in Beethovens leven een cruciale invloed hebben gehad op zijn muziek.

Professor Jan Caeyers is musicoloog, dirigent en docent aan de universiteit van Leuven. In Wenen, waar hij studeerde en werkte, specialiseerde hij zich in achttiende- en vroeg-negentiende-eeuwse muziek.

Meer informatie en tickets